Při tvorbě webů platí několik zásad, které dělají weby funkční, hezké a zajímavé. Dnes zabrousíme trochu do grafiky. Weby jsou dnes o tom, jestli zaujmou a pokud stavíte stránky na WordPressu, z velké míry se obejdete bez grafika. Pokud ještě používáte pěknou šablonu, my třeba máme rádi DIVI, důvody jsme posali v tomto článku.

Dnes mají některé šablonové řešení např. předpřipravené vzhledy, které Vám usnadní mraky práce při skládání obsahu a tvorby designu. Co je v této oblasti úplně nejdůležitější, jsou obrázky. To je to, co prodává a čím se můžete odlišit.

Ať už jde o pěkné ikonky, hlavičku nebo doplňkové obrázky k textům a různým sekcím, je potřeba aby vše ladilo. To je rada číslo jedna. Když si nakoupíte ve fotobance (já využívám http://samphotostock.cz – je česky a dá se tam kupovat za kredity, tudíž nemusíte platit každý měsíc pravidelnou částku) nebo si necháte nafotit vlastní fotky od profíka, vždy myslete na to, aby Vám ladili s barvou webu a barevnými doplňky, ikonami atd.

Pokud Vám to barevně nebude ladit, nezachrání Vás ani, když budete mít fotky od profíka. Pokud půjdete k fotografovi, určitě je dobré s ním probrat dopředu, k čemu fotky slouží a jaký máte koncept webu. Pokud už web máte a řešíte redesign nebo se ho snažíte osvěžit, tak mu ho ideálně ukažte, aby si mohl udělat představu, jak fotky ladit. Určitě si nechte poradit, přecijen zkušený fotograf má spoustu věci v oku a dokáže si často přestavit více než my.

Nepodceňujte tedy kvalitní fotografie a pokud možno, jděte do vlastních. Pokud jde o osobní web, nic lepšího než kvalitní osobní fotky není. Lidskost a přirozenost žádnou koupenou fotkou z fotobanky nenahradíte.

 

Pokud se Vám naše články líbí, staňte se fanouškem naší stránky na facebooku a žádný zajímavý článek už Vám neunikne.