V dnešním článku si ukážeme jak nainstalovat WooCommerce. To znamená rozšíření, které nám umožní vytvořit z našich stránek plnohodnotný e-shop.

Co budeme potřebovat?

  • nainstalovaný WordPress
  • vědět co a jak nastavit (to si ukážeme dnes)

 

  1. Najdeme a nainstalujeme WooCommerce plugin

    V administraci WordPressu přejdeme v levém menu do nabídky Pluginy a vybereme Instalace pluginů. Zde vyhledáme WooCommerce a vybereme Instalovat. 

     

  2. Aktivujeme plugin

    Po samotné instalaci plugin rovnou i aktivujeme.

  3. Nastavení obchodu WooCommerce

    Po samotné aktivaci pluginu se nám automaticky spustí prvotní nastavení obchodu. Na první stránce vyplníme nejdříve naši adresu a zda máte v úmyslu prodávat i virtuální produkty (tzn. nehmotné produkty, které nemusíte fyzicky posílat)

     

  4. Nastavení platby

    Osobně odškrtávám možnost platby Paypalem a případně platby kartou či kryptoměnami řeším specifickým pluginem.

     

  5. Nastavení dopravy

    Zaškrtneme obě možnosti a paušální sazby zatím nemusíme vyplňovat, vyplníme později. Nastavíme jednotku hmotnosti a rozměry.

     

  6. Doporučené rozšíření

    Osobně ani jednu variantu nezaškrtávám, řeším to až později podle konkrétní situace.

  7. Aktivovat

    Na další obrazovce uvidíte možnost propojení obchodu s Jetpackem. Osobně ani tuto možnost neaktivuji. Jetpack často zbytečně zpomaluje celý systém a až takové výhody v něm nevidím.

  8. HOTOVO

    Pokud jste došli až sem, tak gratuluji, provedli jste základní nastavení WooCommerce a systém automaticky vygeneroval stránky obchodu, košíku, přihlášení (můj účet) a pokladny. Příště si ukážeme už jednotlivá nastavení oddílů WooCommerce podrobně.