V dnešním článku Vám přinášíme jednoduchý návod na to, jak nainstalovat do WordPressu naší oblíbenou DIVI šablonu a nastavit jí jako aktuální. Proč máme rádi zrovna DIVI, jsme Vám popsali minule. Pokud jste si jí oblíbili také, níže naleznete jednoduchý návod, jak jí do WP dostat.

 

1. krok

Nejprve je potřeba, abyste se přihlásili do svého účtu na Elegant Themes, kde si budete moci stáhnout svojí DIVI šablonu. Pokud ještě účet nemáte, můžete si ho zřídit zde.

Stáhne se Vám v zabalená v zipu. Nemusíte si jí rozbalovat, WordPress si s tímto souborem sám poradí.

Nyní se přihlašte do své stránky, kde máte nainstalovaný WordpPress a v menu si rozbalte sekci VZHLED a klikněte na ŠABLONY. Zobrazí se Vám stránka na obrázku. Zde máte výběr šablon, které jsou v základu WP zadarmo k použití.

Nahoře pak kliknete na INSTALOVAT.

2. Krok

Poté nahoře kliknete na NAHRÁT ŠABLONU a ukáže se Vám pole pro nahrání souboru s šablonou (kterou jste si v zipu stáhli v prvním kroku).

Následně tedy vyberte tento soubor a dejte ho otevřít.

3. krok

Nyní již stačí kliknout na INSTALOVAT.

4. krok

Šablona se tímto krokem začne instalovat a většinu práce máte hotovo. Níže je zobrazen text, který se Vám zobrazí, když vše proběhlo OK. Šablonu máte tedy ve WP nainstalovanou, ale je třeba jí ještě zaktivovat, aby se nastavila jako výchozí a mohli jste v ní začít pracovat.

Následně vyberte možnosti AKTIVOVAT.

5. krok

Jakmile se celý proces aktualizace dokončí, měli byste šablonu vidět ve WP takto na prvním místě jako aktivní. To byl poslední krok. Máte jí nainstalovanou, nastavenou jako výchozí a nyní s ní můžete začít pracovat.

Pokud se Vám naše články líbí, staňte se fanouškem naší stránky na facebooku a žádný zajímavý článek už Vám neunikne.