Spoustu lidí se nás často ptá, proč děláme weby na WordPressu. Cestu k WordPressu jsem si našla před několika lety, musím říci, že byla celkem trnitá.

Byť to bylo úplně mimo můj obor (finance a osobní rozvoj), začala jsem se pohybovat mezi různými programátory, díky tomu, že moji kamarádi zjistili, že máme celkem cit v navrhováním obsahu webů i jeho funkcionalit. Dávala jsem jim zpětnou vazbu na jejich weby, co by měli změnit, co by mohlo lépe fungovat. Proto mě postupně dávali na starosti správu jejich webů, což obnášelo komunikaci s programátory.

Tohle období nazývám „obdobím těžce nabytých zkušeností“. Výsledky mojí práce byly pozitivně hodnoceny, ale cesta k danému výsledku mi přišla příliš komplikovaná. Dospěla jsem k názoru, že najít programátora, který je zodpovědný, proklientský (umí přemýšlet jako ajťák, ale také jako návštěvník webu), za rozumné peníze, proaktivní a je hlavně spolehlivý, je téměř nereálný úkol. Tímto se omlouvám všem, kteří tyto vlastnosti mají a dělají svou práci dobře. Nechci samozřejmě házet všechny do jednoho pytle a nadávat na tuto profesi, jen popisuji svojí osobní zkušenost (ať už šlo o firmy, živnostníky nebo studenty, stála mě ta spolupráce vždy spoustu stresu a energie). A protože výsledek mé práce stál na výsledu práce programátorů, přemýšlela jsem, zda to jde i jinak.

To byl vlastně první impuls přemýšlet o tom, zda nejsou jiné cesty. Poté se ke mně dostal právě WordPress. Ukázal mi ho kamarád, který na něm postavil moc hezký web. Což mi samozřejmě přišlo zajímavé. Nicméně jako neajťáka, tedy člověka, který neumím programovat ani kódovat, to na začátku také nebyla procházka růžovým sadem.

I proto děláme tento blog. Chceme pomoci dalším lidem na cestě k samostatnosti. Chceme Vám to zjednodušit. Sami jsme vyřešili spoustu problémů a rádi se o jejich řešení podělíme, protože víme, jak nám trvalo dlouho na některé problémy přijít a vyřešit je. Chceme se o tyto informace podělit, abyste  nemuseli zbytečně tento čas investovat do řešení problémů, které už někdo před Vámi vyřešil a mohli svůj čas a energii věnovat tomu, co Vás baví.

 

Pokud se Vám naše články líbí, staňte se fanouškem naší stránky na facebooku a žádný zajímavý článek už Vám neunikne.